Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech åbnede i dag det første af tre nye veteranhjem. ”Veteranhjem Trekantsområdet,” som ligger i Fredericia, er blevet etableret som uformelt mødested for tidligere udsendte soldater og deres pårørende. To andre veteranhjem åbnes snart i henholdsvis København og Ålborg.

”Jeg er imponeret over, at det igennem meget ihærdig indsats fra de frivillige kræfter i vores soldater- og marineforeninger nu er kommet så vidt, at vi i dag kan slå dørene op til veteranhjemmet her i Fredericia,” sagde Gitte Lillelund Bech i sin åbningstale. Hun understregede, at veteranhjemmet er tiltænkt alle tidligere udsendte, uanset alder og erfaringer.

”Jeg synes, det er vigtigt, at de nye veteranhjem kan rumme både de mange soldater, der kommer mere berigede hjem, og de soldater, der kommer hjem med sår på sjæl og legeme. Jeg håber, at veteranhjemmene vil blive benyttet af alle vores veteraner – både de, der fx har været udsendt på Cypern og Balkan for adskillige år siden, og de, der netop er kommet hjem fra missioner som Irak, Kosovo, Libanon og Afghanistan. Jeg tror, at de lidt ældre og de lidt yngre veteraner kan supplere og gavne hinanden,” sagde Gitte Lillelund Bech.

Forsvarsministeriet finansierer driften af veteranhjemmene med 7,5 mio. kr. over en femårig periode via Forsvarsforliget 2010-2014. Realdania har finansieret istandsættelsen af det nye og de to kommende veteranhjem med 4,6 mio. kr.