Det blev en spændende diskussion om fælles interesseområder som Afghanistan og Arktis samt om mulighederne for, at man - via NATO - kan udveksle viden og samarbejde om veteranpolitik.

Danmark og Canada har i en årrække sammen med Storbritannien, USA og andre løst den svær opgave i den sydlige del af Afghanistan. ”Det er klart, at eksempelvis vores fælles målsætning om at skabe bedre forhold i Afghanistan blev diskuteret. Her håber jeg, at Canada fortsat vil bidrage – eksempelvis ved at stille med flere eksperter til træning af de afghanske sikkerhedsstyrker og ved fortsat udviklingsbistand.

Vi nåede også at diskutere mulige fælles indsatser i NATO på veteran-området samt selvfølgelig at kigge frem mod det kommende NATO-topmøde.

Endelig var jeg meget glad for vores diskussion om det internationale samarbejde i Arktis. Her har Canada og Danmark mange fælles interesser, og vi ser meget ens på de mange udfordringer, som vi selvfølgelig skal stå sammen om at løse. En vej frem er flere fælles militære øvelser” fortæller Gitte Lillelund Bech.

Programmet i Ottawa rummede også et besøg på ”Perley and Rideau Veteran’s Health Center” i Ottawa, som rummer sengepladser til 250 canadiske veteraner. På plejehjemmet for veteraner gav Canadas vice-veteranminister Suzanne Tining et indblik i, hvordan den canadiske regering griber veteranpolitikken an.