På mødet i Luxembourg skal de europæiske forsvarsministre drøfte sikkerheds- og forsvarspolitiske udfordringer med EU’s Høje Repræsentant for Udenrigsanliggender Cathrine Ashton.
 

Forsvarsministrene vil endvidere drøfte EU’s operationer, herunder EU’s militære operation målrettet bekæmpelse af pirateri ud for Somalias kyst og EU’s militære operation i Bosnien-Herzegovina målrettet at sikre en stabil og sikker udvikling af landet. Derudover vil det europæiske samarbejde om udvikling af militære kapaciteter blive drøftet med fokus på den videre omstilling af europæiske styrker til at håndtere aktuelle og fremtidige sikkerhedspolitiske udfordringer. Danmark deltager som følge af forsvarsforbeholdet ikke i EU’s militære operationer eller EU’s militære kapacitetsudvikling.
 

Forsvarsministrene vil under en fælles session med EU’s udenrigsministre og NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen drøfte situationen i Afghanistan, hvor både EU og NATO er engageret. 
 

I forbindelse med mødet i Luxembourg vil der blive holdt møde for forsvarsministrene i EU's Forsvarsagentur. Danmark deltager ikke i dette møde, da Danmark som følge af forsvarsforbeholdet ikke deltager i samarbejdet inden for EU’s Forsvarsagentur.