Efter anmodning fra FN’s Fødevareprogram, World Food Programme (WFP), leverede Beredskabsstyrelsen sammen med nordiske partnere i august i år et lejrmodul og kontorfaciliteter med plads til 15 FN-medarbejdere til Etiopien.

Lejren, som er placeret i den lille by Dolo Ado på grænsen til Somalia og tæt ved Kenya, har siden tjent som WFP’s hovedkvarter i indsatsen for at organisere nødhjælpsarbejdet i regionen og samtidig hjælpe den store flygtningestrøm, der hver dag ankommer til Dolo Ado.

Missionen forlænges til midten af januar
Beredskabsstyrelsen har siden etableringen haft 1-2 medarbejdere i lejren, først som en del af opstillingsholdet, siden for at varetage lejrens drift. Som udgangspunkt var det forventet, at missionen i Etiopien ville vare i tre måneder.

For at få mere tid til at oplære lokalt personale, har WFP nu anmodet om assistance i form af to tekniske medarbejdere fra henholdsvis Danmark og Sverige. Det drejer sig om medarbejdere med elektriker- it- og vvs-kvalifikationer, som frem til midten af januar 2012 skal varetage driftsfunktioner i lejren og samtidig medvirke til at oplære de lokale medarbejdere, der derefter skal overtage driften.