Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech mødtes torsdag med Mark Jacobson til en samtale om udviklingen i Afghanistan. Mark Jacobson har siden august 2009 været udsendt til Afghanistan og arbejder i øjeblikket som stedfortræder for NATO’s øverste civile repræsentant i landet. Mødet gav Gitte Lillelund Bech rig mulighed for at høre om den seneste udvikling i Afghanistan.

”Mark Jacobsen har ikke blot en uvurderlig viden om situationen i landet og regionen, men er også stærkt involveret i arbejdet med at gøre de afghanske myndigheder klar til på sigt selv at varetage de udfordringer, som landet står overfor. Mødet bekræftede min opfattelse af, at situationen i Afghanistan ikke er nem, men at vi bevæger os i den rigtige retning”, siger Gitte Lillelund Bech.

Under mødet blev danske synspunkter i relation til Afghanistan også berørt, herunder den danske Helmand-plan. Den danske Helmand-plan betyder bl.a., at den danske militære indsats løbende vil overgå til at blive mere fokuseret på uddannelse af de afghanske sikkerhedsstyrker.

”Mark og jeg deler opfattelsen af, at en bredspektret kapacitetsopbygning af både civile og militære myndigheder i Afghanistan er afgørende for en langsigtet positiv udvikling i landet. Jeg har stor tillid til, at det civile og militære personel fra både Afghanistan og det internationale samfund vil løse de krævende opgaver”, fastslår Gitte Lillelund Bech.

Mark Jacobsen besøger Forsvarskommandoen og Forsvarets Personeltjeneste og deltager desuden i et seminar ved Center for Militære Studier på Københavns Universitet. Her vil Mark Jacobsen give en kort præsentation af situationen i Afghanistan, og svare på spørgsmål fra publikum.