Forsvarsministeren har de seneste to dage besøgt de danske udsendte i både Kosovo og Libanon. Kosovo-missionen er – grundet de synlige fremskridt i regionen – reduceret væsentligt i det seneste års tid. Danmark har ca. 35 hjemmeværnssoldater i området, der løser henholdsvis stabs- og bevogtningsopgaver som en del af den samlede NATO-mission KFOR.

”Vi ved fra hjemmeværnets indsats i Afghanistan, at de udsendte soldater professionelt løser deres opgaver. Det har jeg endnu en gang fået bekræftet under mit besøg i Kosovo. Det er tydeligt, at hjemmeværnet yder gode og værdsatte bidrag til vores internationale missioner.

Samtidig er jeg glad for at se udviklingen i Kosovo. Danske soldater har i mere end et årti gjort en stor indsats her. Jeg er derfor glad for, at vi er gået fra aktiv kamp til en meget reduceret og tilbagetrukken rolle i dag – bedre eksempel på, at indsatsen har gavnet, får vi ikke,” fortæller Gitte Lillelund Bech.

Efter besøget i Kosovo rejste forsvarsministeren direkte videre til Libanon, hvor 150 danske soldater løser logistik-opgaver som en del af FN-missionen UNIFIL på grænsen til Israel. Danmark har været en del af UNIFIL siden december 2009.

”Vores soldater løser deres opgave rigtig godt her i UNIFIL. Jeg er glad for de meget positive tilbagemeldinger fra ledelsen af den samlede FN-operation. Det er et fint eksempel på, hvorfor vi oplever en stor efterspørgsel efter danske soldater til mange internationale operationer. Vi bidrager væsentligt til de operationer, som vi prioriterer. Det fortjener soldaterne og deres familier tak for, og det kan vi være stolte af,” afsluttede Gitte Lillelund Bech.