Den nytiltrådte, amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, havde inviteret Gitte Lillelund Bech til Washington. Forsvarsministeren er dermed den anden europæiske forsvarsminister, som besøger forsvarsminister Panetta i Pentagon. Mødet bekræftede det tætte forhold mellem USA og Danmark.

”USA og Danmark er nære venner og tætte allierede, hvilket dagens møde med al tydelighed viser. Det var en fornøjelse at mødes med den nye amerikanske forsvarsminister. USA og Danmark, og dermed også forsvarsminister Panetta og jeg, deler synspunkter på mange områder, og mit møde i dag var således en glimrende lejlighed til at lære hinanden bedre at kende. Ikke mindst fik vi mulighed for at drøfte den kommende tids forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer, som begge vores lande står overfor”, udtaler Gitte Lillelund Bech.

På mødet drøftede de to ministre aktuelle emner som bl.a. operationerne i Afghanistan og Libyen. Også vejen frem mod det kommende NATO-topmøde, som finder sted i Chicago i 2012, var på dagsordenen.

"Jeg er særligt glad for den store anerkendelse og respekt, som forsvarsminister Panetta gav udtryk for i forhold til det danske forsvars indsatser i internationale operationer. Jeg ser frem til at fortsætte min dialog med forsvarsminister Panetta i Danmark på et senere tidspunkt", siger Gitte Lillelund Bech.