Forsvarsminister Nick Hækkerup og medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø Anthon Frederiksen har i dag d. 18. december 2012 underskrevet en aftale om håndtering af miljøforhold vedrørende forsvarets tilstedeværelse i Grønland.

”Forsvaret har i de senere år opprioriteret sit miljøarbejde i Grønland. Det gælder både i forhold til den fremadrettede håndtering og i forhold til oprydning efter ”fortidens synder”. Jeg er glad for, at vi nu har fået en aftale, og at der er en positiv og åben dialog mellem selvstyret og forsvaret om miljøtiltag i Grønland. Med aftalen synes jeg, vi har et godt udgangspunkt for at få taget hånd om forsvarets miljøforhold i Grønland”, siger Nick Hækkerup.

”Naalakkersuisut er meget tilfreds med, at vi med denne aftale har skabt grundlaget for det vigtige arbejde med oprydningen af de gamle områder i landet. Der har været gode drøftelser i hele forløbet, og vi fortsætter den positive dialog og det gode samarbejde”, siger Anthon Frederiksen.

Aftalen slår fast, at forsvaret er forpligtet til at overholde den gældende miljølovgivning, og at parterne vil fastholde en åben og god dialog om håndtering af miljøforhold på forsvarets tjenesteder i Grønland. Endelig bliver der taget hånd om at få afklaret, om der er materiale eller forurening efterladt af det danske forsvar, som der skal ryddes op.

Læs aftalen om miljøforhold i Grønland