Forsvarsministerens Medalje tildeles i år til Læge Mohammad Sohail Asghar og Sergent Jakob W. M. Panton-Kristiansen.

De modtog begge deres medalje af forsvarsminister Nick Hækkerup ved en reception på Livgardens Kasserne i København.

Mohammad Sohail Asghar får medaljen for at have ydet en særlig indsats som læge på Beredskabsstyrelsens medicinske nødhjælpshospitaler ved oversvømmelserne i Pakistan 2010. En indsats, der er kendetegnet ved handlekraft, fleksibilitet og en særlig ansvarsfølelse. Indsatsen er fulgt op med et fortræffeligt arbejde for at styrke nødhjælpshospitalerne til fremtidige missioner, og gerningerne er udtryk for medmenneskelig omsorg.

Jakob W. M. Panton-Kristiansen får medaljen for som kampvognskommandør i forbindelse med to træfninger inden for samme måned i Afghanistan 2012 at have udvist særligt mod og vilje til at nedkæmpe fjenden, til trods for begge gange at være blevet såret af fjendtlige skud. Indsatsen vidner om en særlig ansvarsfølelse over for sin kampvognsbesætning og løsningen af opgaven.

Det er tredje gang Forsvarsministerens medalje tildeles siden indstiftelsen i 2010. Medaljen er godkendt af Hendes Majestæt Dronningen, og kan tildeles danskere og udlændinge, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats. Medaljen kan også tildeles danskere og udlændinge, der gennem handling har ydet en frygtløs indsats eller er blevet alvorligere skadet, invalideret eller omkommet.