Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, tog selv imod på trappen, da forsvarsminister Nick Hækkerup i dag besøgte det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i Washington DC.

Panetta havde inviteret Hækkerup til Pentagon, for at drøfte det stærke partnerskab mellem Danmark og USA og ikke mindst udviklingen i Afghanistan forud for Natos topmøde i Chicago i maj. På topmødet skal Nato-landene blandt andet lægge en plan for, hvordan sikkerhedsansvaret i Afghanistan gradvist overdrages til den afghanske regering frem mod 2014.

"Danmark og USA står overfor mange af de samme udfordringer på forsvarsområdet i den kommende tid, og det havde vi nogle gode drøftelser om. Vi kan lære meget af amerikanerne, men som lille et land har vi også meget at være stolte over. Og vores indsat i de internationale operationer er noget vores allierede bemærker. Ikke mindst USA,” siger Nick Hækkerup.

Inden mødet med Leon Panetta i Pentagon lagde Nick Hækkerup også en krans ved ’Mindesmærket for Faldne Amerikanske Flyvere i Danmark’ på Arlington National Cemetery.

Besøget i Washington DC. er led i et 4-dages USA-besøg, hvor Nick Hækkerup også skal besøge FN i New York.