Den 1. maj har Beredskabsstyrelsen været en del af Danmarks katastrofeberedskab i 75 år.

Der vil i forbindelse med jubilæet blive afholdt flere arrangementer. På den officielle jubilæumsdag, onsdag den 1. maj, vil der blive afholdt en reception for særligt indbudte gæster i styrelsens hovedsæde i Birkerød. Hendes Majestæt Dronningen, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og forsvarsminister Nick Hækkerup vil være blandt gæsterne.

- Jeg er glad for at kunne deltage i fejringen af Beredskabsstyrelsens jubilæum. Styrelsens medarbejdere leverer en livsvigtig indsats i det danske katastrofeberedskab, ligesom deres kolleger gjorde i civilforsvarets tid, og da det civile luftværn blev oprettet tilbage i 1938. Og det er der grund til at markere, siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

Beredskabsstyrelsens forgænger, det civile luftværn, blev oprettet i 1938. Dengang var opgaven at beskytte befolkningen imod luftangreb. Nu arbejder styrelsen for at sikre samfundet imod nutidens trusler og risici gennem forebyggelse, planlægning og uddannelser, og styrelsen rykker ud til større ulykker og katastrofer både herhjemme og i udlandet. Til daglig indsættes styrelsen til støtte for brandvæsenet, politiet og andre myndigheder.

Lørdag den 4. maj bliver jubilæet markeret ved åbent hus-arrangementer med offentlig adgang på styrelsens beredskabscentre i Thisted, Herning, Haderslev, Næstved, Hedehusene og Allinge samt på styrelsens tekniske skole i Tinglev.

Læs mere om 75 års-jubilæet på Beredskabsstyrelsens hjemmeside