I forbindelse med situationen i Syrien er det fra dansk side blevet besluttet at sende et bidrag på 10 telegrafsoldater til det sydøstlige Tyrkiet. Hér skal de være med til at etablere strategisk kommunikation til støtte for de Patriot enheder, som NATO indsætter til forstærkning af det tyrkiske luftforsvar.

"Vi sender 10 kommunikationsspecialister, der kan hjælpe med at få kommunikationslinjerne til at fungere mellem de forskellige enheder, på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, og hjem til NATOs hovedkvarter,” siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

De danske telegrafsoldater kommer alle fra DCM-kompagniet i Haderslev. DCM står for Deployable Communications and Information System Module.

"Tyrkiet er bekymret for, at regimet i Syrien finder på at angribe landet. Som NATO-land har Tyrkiet derfor bedt sine allierede om assistance - og ligesom en lang række andre NATO-lande bidrager vi også fra dansk side med et defensivt bidrag. Tyskland, Holland og USA har hjulpet med udstyr, der kan stoppe syriske missiler, hvis de bliver fyret ind over grænsen til Tyrkiet, til fare for civilbefolkningen. Vi hjælper med andre ord tyrkerne med at forsvare sig, " siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

Danskerne bliver en del af et samlet DCM-bidrag fra NATO på ca. 50 mand. Bidraget er sammensat af DCM-soldater fra flere lande. De danske DCM-soldater har den seneste periode trænet i Tyskland sammen med kollegerne fra de andre lande, og de første soldater er nu fløjet til Tyrkiet for at gøre de indledende forberedelser.

Forsvaret forventer at udsende hovedstyrken til Tyrkiet søndag d. 20. januar. Det forventes, at udsendelsen varer indtil udgangen af april, hvorefter andre lande overtager opgaveløsningen.