Siden 2009 er Danmarks mange udsendte blevet anerkendt på Flagdagen d. 5. september. For femte år i træk bliver de udsendte, der har deltaget i de mange internationale missioner, hyldet.

Ved monument over Danmarks internationale indsats siden 1948 på Kastellet lægges kranse til minde om Danmarks faldne. I Holmens Kirke holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste, og på Christiansborg Slotsplads er der parade for alle, der har været udsendt i det forgangne år. Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården på Christiansborg. Derudover er der en lang række af lokale arrangementer landet over.

”Der er i år femte gang, at det officielle Danmark på flagdagen har lejlighed til at hylde og takke vores veteraner.

Flagdagen er en god og flot tradition, som udtrykker anerkendelse af den uegennyttige indsats, som vores udsendte yder. En indsats som skaber fremgang og udvikling og hjælper nødlidende i verdens konflikt- og katastrofeområder.

Det glæder mig, at der kommer flere og flere lokale arrangementer til i anledning af flagdagen for Danmarks udsendte. Det er viser, at anerkendelsen af veteranerne forankres bredere blandt danskerne” , udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen.