Vækst og arbejdspladser står højt på regeringens dagsorden. Derfor har forsvarsminister Nick Hækkerup fundet det oplagt, at forsvaret og han selv bruger de gode kontakter i udlandet og dansk forsvars gode ry til at sætte fokus på dansk industri – specielt den danske forsvarsindustri.

”Danmark er i krise, og vi taber arbejdspladser. Det gælder derfor om at sætte ind alle steder og forsøge at skabe vækst og jobs. I Forsvarsministeriet lancerer vi derfor i dag strategien Open For Business. Det er et initiativ, som vi i et års tid har arbejdet ud fra. Strategien går ud på at åbne døre for den danske forsvarsindustri i udlandet. Det forsøger både jeg og vores dygtige forsvarsattachéer at hjælpe med til”, siger Nick Hækkerup.

Når Nick Hækkerup er på rejser i udlandet prøver han også at fremme dansk industri ved at stille op ved industri-arrangementer. Også her i Danmark prøver forsvarsministeren at få sat mere skub i forsvarsindustrien. Det gør han bl.a. ved at tage på en årlig tur rundt og besøge forskellige virksomheder inden for Forsvarsindustrien.

”Jeg var i torsdags på rundtur hos flere virksomheder inden for forsvarsindustrien. Det er meget interessant at besøge virksomhederne og høre om deres arbejde. Den indsigt jeg får i deres arbejde gør det nemmere for mig at hjælpe industrien på vej i udlandet, så vi kan få gang i mere eksport og derved få skabt arbejdspladser”, siger Nick Hækkerup.

Læs og download Open for Business - Forsvarsministeriets strategi til støtte for fremme af dansk erhverv