”Jeg har som forsvarsminister sagt, at vi skal være åbne om det, der foregår i forsvaret, når det går godt, og når det går skidt. Og det gælder selvfølgelig også ministeren. Og derfor er der heller ikke andet at gøre, når man har lavet en fejl, end at træde frem og sige, ”Jeg har lavet en fejl”,” siger Nick Hækkerup.

I forbindelse med spørgetiden i Folketinget spurgte Enhedslistens forsvarsordfører Nikolaj Willumsen, hvornår forsvarsministeren blev bekendt med, at forsvaret havde anvendt tolke ansat af et amerikansk selskab.

”Jeg svarer, at det blev jeg opmærksom på ’i går’ [tirsdag d. 12. marts, red.]. Men da jeg går derfra, så kan jeg godt mærke, at der lige er noget, jeg skal have tjekket. Og derfor beder jeg mine embedsmænd om at få undersøgt, om jeg har været orienteret om det her på den ene eller den anden måde tidligere. Og der må jeg konstatere, at jeg fik en mail d. 14. februar, med et notat, hvor de amerikanske tolke er omtalt. Og det betyder jo, at det, jeg svarer Nicolaj i Folketinget, ikke passede.”

Nick Hækkerup har efterfølgende sendt en berigtigelse til Folketinget.

Korrektion af udtalelse i f.m. spørgetime 13. marts 2013 vedr. afghanske tolke