Beredskabsstyrelsen Bornholm fik i dag overrakt forsvarsministerens Mangfoldighedspris. Forsvarsministeren uddeler prisen til et initiativ, der har skabt resultater inden for mangfoldighedsområdet.

Beredskabsstyrelsen Bornholm vandt prisen, da de har fået opkvalificeret en medarbejder, der har et læsehandicap. Med opkvalificeringen kan Beredskabsstyrelsen i højere grad nyde godt af medarbejderens kvalifikationer, engagement og handlekraft. Projektet udfordrede den almindelige tilgang til læring og undervisningsmetodik, og det betød, at også ledere og kolleger oplevede et kompetenceløft.

”Det er meget fortjent, at Beredskabsstyrelsen Bornholm i dag får overrakt Mangfoldighedsprisen. De har taget et vigtigt initiativ, der har betydet, at en af deres medarbejdere med et læsehandicap er blevet endnu bedre til at varetage sit job. Faktisk har det åbnet hele nye døre, så medarbejderen Jess Viborg har kunnet tage truckcertifikat, hvilket længe har været hans drøm, og det er en stor gevinst for Beredskabsstyrelsen Bornholm, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Beredskabsstyrelsen Bornholm har på flere måder fået gavn af forløbet. F.eks. er indretningen af centerets munderingsdepot blevet effektiviseret, fordi der blev sat spørgsmålstegn ved placeringen af udstyr og mundering, da der skulle opsættes piktogrammer på alle hylderne. Tidligere fandtes disse kun i tekst.

”Jeg er glad for, at forløbet både har kunnet udvikle mig selv og samtidigt også i arbejdsgangene i centeret. F.eks. er systemet i munderingsdepotet blevet effektiviseret og på den måde har både jeg og Beredskabsstyrelsen fået en masse ud af forløbet”, siger Jess Viborg.

Mangfoldighed er et fokusområde i Forsvarsministeriet, og derfor uddeler ministeren prisen for det gode initiativ, der netop har skabt mangfoldighed på arbejdspladsen.

”Verden er ikke sort/hvid og det skal vi heller ikke være. Forsvaret og beredskabet er en del af vores samfund, og jeg er optaget af, at Forsvaret afspejler samfundet. Det giver os evnen til at udføre vores arbejde godt og til at tænke nyt. Samtidig giver det vores organisation evnen til at omstille sig i en verden, der konstant er under forandring.”, siger Nicolai Wammen.