”Jeg er meget optaget af, at vi gør alt hvad vi kan, for at dæmme op for de såkaldte insider angreb i Afghanistan. Når de soldater, vi træner og uddanner, vender sig om og skyder på ISAF-soldater – deres undervisere – er det svært for befolkningerne derhjemme at forstå, hvorfor vi er i Afghanistan. Insider angrebene kan true opbakningen til vores indsats og derfor vores strategi dernede. Konferencen i dag om insider-angreb er vigtig i forhold til indsatsen i Afghanistan”, siger Nick Hækkerup og tilføjer:

”Konferencen i dag handler om, at vi sætter kloge og erfarne militærfolk og eksperter sammen og deler den viden, vi samlet set har om insider angreb – og dermed forhåbentligt kan være med til at begrænse risikoen. Men vi skal stadig gøre befolkningerne i ISAF-landene klart, at det er farligt arbejde, der forestår de kommende år. Vi må ikke ryste på hånden – heller ikke når det drejer sig om insider-angreb.”

Fakta: Konferencen om insider-angreb bliver afholdt d. 24. januar 2013 i Grafenwöhr i Tyskland på en amerikansk basefacilitet. Danmark står sammen med ISAF som vært for konferencen. Der er tale om en ekspertkonference og deltagerne kommer fra ISAF-landene og en række NATO-hovedkvarterer.