Et bredt flertal i Folketinget har i dag stemt for et yderligere dansk bidrag til bekæmpelsen af ISIL i Irak. Det militære bidrag omfatter fire F-16 kampfly og op til tre i reserve, som har tilknyttet op til 140 personer, et stabsbidrag på godt 20 personer, samt et kapacitetsopbygningsbidrag på op til 120 personer. Det militære bidrag står ikke alene, men indgår i en bredspektret dansk plan, som omfatter en vifte af diplomatiske, civile, miltære og humanitære tiltag til bekæmpelse af ISIL.

Udenrigsminister Martin Lidegaard udtaler:
"Danmark leverer i dag endnu et solidt bidrag til bekæmpelsen af den brutale terrororganisation ISIL. Og det sker i en meget bred koalition med godt 50 andre lande, herunder ti lande fra regionen. ISIL udgør en betydelig sikkerhedsrisiko – både mod folk i regionen, men jo også mod Danmark. Derfor er det glædeligt, at der er så bred opbakning til forslaget.

For regeringen og mig er det væsentligt, at vores militære bidrag ikke står alene, men er ét led i den samlede og brede indsats til at bekæmpe ISIL. Vi skal også bruge vores politiske, diplomatiske og humanitære instrumenter.”

Forsvarsminister Nicolai Wammen udtaler:
”Det er vigtigt, at Danmark deltager i kampen mod terrororganisationen ISIL. Jeg er derfor glad for, at et meget bredt flertal i Folketinget i dag har besluttet at bakke op om regerings forslag om at levere yderligere militære bidrag til bekæmpelse af denne forfærdelige terrorbevægelse. Forsvaret er som altid klar til at løse opgaven, og vi har nogle af verdens bedste soldater, der står klar til at tage af sted. Vores F-16 bidrag flyver i dag, og senere følger vores kapacitetsopbygningsbidrag samt personel til koalitionens hovedkvarter.”

Baggrund
Beslutningsforslag med beskrivelse af baggrunden for indsatsen, det danske bidrag, den bredere danske indsats, samt øvrige relevante informationer findes her