Forsvarsminister Nicolai Wammen har netop afsluttet et besøg hos det danske F-16 kampfly bidrag, der er udsendt for at støtte kampen mod terrororganisationen ISIL. Det danske luftmilitære bidrag, der omfatter fire operative F-16 kampfly og tre i reserve samt et mandskab på op til 140 personer holder til på Ahmed Al Jaber basen.

”Jeg er meget stolt af den indsats som vores piloter og mandskabet på basen yder. Det er ikke en let mission vores soldater deltager i, og den er heller ikke ufarlig. Men det er vigtigt, at Danmark deltager i kampen mod den forfærdelige terrororganisation ISIL, så organisationen ikke uhindret kan fortsætte sine brutale overgreb på mænd, kvinder og børn", siger Nicolai Wammen.

”Vi har nogle af verdens bedste soldater. Vores piloter er sammen med resten af mandskabet både veluddannede og erfarne. Det er altid en helt speciel oplevelse at besøge vores udsendte soldater. Jeg er meget imponeret over deres engagement og professionalisme. Der er ingen tvivl om, at soldaterne er klar til at løse opgaven og allerede har bevist dette, da flyene flere gange har været på vingerne over Irak. På de missioner som flyene har fløjet indtil videre har de støttet styrker på jorden, kastet bomber samt indhentet brugbare oplysninger. Jeg er meget tilfreds med, at det danske F-16 bidrag spiller en aktiv rolle i den internationale koalitions kamp mod ISIL”.

Beslutningen om at udsende de danske kampfly til Irak for at bekæmpe ISIL blev truffet af et bredt flertal i Folketinget torsdag den 2. oktober.