Erik Kragelund, pensioneret ingeniør og krigssejler i allieret tjeneste under 2. verdenskrig, blev i dag hædret med forsvarsministerens medalje. Den tidligere krigssejler får medaljen for at have ydet en særlig indsats i forbindelse med at få de danske krigssejlere anerkendt som en del af de allieredes indsats under 2. verdenskrig.

70 året for invasionen af Normandiet markeres d. 6. juni 2014. Det er første gang, at Dannebrog vil vaje blandt de allieredes flag på invasionsstrandene. Det skyldes i høj grad Erik Kragelunds arbejde. Han har under navnet operation ”Dannebrog til Normandiet” kæmpet for, at de 6.300 danske krigssejlere, som sejlede i de allieredes tjeneste under 2. verdenskrig, påskønnes som en del af de allieredes indsats. Godt 800 af de danske krigssejlere var med under D-dag ved Normandiets strande.

”Erik Kragelund har ydet en stor indsats for, at de danske krigssejlere bliver anerkendt. Og han fortjener stor tak og anerkendelse for den flotte indsats. Derfor har jeg valgt, at Erik Kragelund skal have forsvarsministerens medalje. Uden Erik Kragelunds utrættelige kamp for, at de danske krigssejlere kan blive anerkendt som en del af de allierede nationer, så ville Dannebrog ikke vaje på strandene i Normandiet d. 6. juni, når 70 året for D-dag markeres. Det er en vigtig dag for Danmark og for de danske krigssejlere, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Erik Kragelund rejser sammen med flere krigssejlere og andre støtter bag operation ”Dannebrog til Normandiet” af sted mod Normandiet tirsdag d. 3. juni.

Forsvarsminister Nicolai Wammen deltager sammen med Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i den officielle markering af 70-året for D-dag d. 6. juni.