Forsvarsminister Nicolai Wammen havde torsdag d. 26. juni 2014 besøg af den italienske udenrigsminister Federica Mogherini. På mødet drøftede de to ministre bl.a. krisen i Ukraine, NATO-topmøde i september samt operationen med at få de kemiske våben ud af Syrien.

”Jeg havde en god samtale med den italienske udenrigsminister Federica Mogherini. Vi drøftede bl.a. missionen i Syrien, hvor vi jo netop i mandags nåede en milepæl, da det danske skib hentede de sidste kendte kemiske våben ud. Italien vil nu lægge havn til omlastningen af de kemiske stoffer. Udenrigsminister Federica Mogherini og jeg var meget enige i, at der har været et rigtig godt samarbejde mellem vores to lande samt flere nationer i forhold til missionen.

På mødet talte vi også om forberedelserne til NATO-topmødet i september, som vil skulle tegne ”fremtidens NATO”. Her var det interessant at høre om de italienske prioriteter. Også i forhold til krisen i Ukraine havde vi en god drøftelse om, hvad vi kan gøre i både EU og NATO for at forsøge at undgå, at konflikten eskalerer yderligere”, siger Nicolai Wammen.