NATO’s prioriteter frem mod topmødet i september var på dagsordenen, da Forsvarsminister Nicolai Wammen torsdag d. 29. maj havde besøg af NATO’s Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), som er øverstkommanderende for NATO’s militære operationer. Krisen i Ukraine forventes at blive et af hovedpunkterne på NATO-topmødet i Storbritannien d. 4. – 5. september, da situationen i Ukraine har stor betydning for, hvordan NATO's prioriteringer vil være fremadrettet.

”Jeg havde et godt møde med General Philip M. Breedlove. Vi havde god mulighed for at drøfte NATO’s prioriteringer frem mod topmødet i september, og det var meget nyttigt at høre SACEURs syn på NATO's nuværende og fremtidige udfordringer.

General Breedlove takkede for Danmarks bidrag til de tiltag som NATO har sat i værk for at vise solidaritet med de østlige allierede, herunder de fire danske F-16 kampfly til Baltic Air Policing og støtteskibet ESBERN SNARE til ledelse af en NATO’s stående.

Krisen i Ukraine har betydet, at vi skal kigge på NATO’s kerneopgaver og tale om, hvordan balancen skal være mellem opgaver på eget territorium og opgaver udenfor eget territorium som fx Afghanistan. Krisen har desuden vist os, hvor vigtigt det er, at vi har en stærk Alliance, og topmødet vil blive en mulighed for at diskutere, hvordan vi bedst ruster NATO til at imødegå fremtidige trusler”, siger Nicolai Wammen.

General Philip M. Breedlove besøgte sammen med forsvarschef Peter Bartram det danske F-16 kampflybidrag i Ämari, Estland, i går og de to var i dag på Kastellet og lægge en krans.