Forsvarsminister Nicolai Wammen mødte her til formiddag EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini i Forsvarsministeriet. På deres møde drøftede de bl.a. samarbejdet mellem EU og NATO. Endvidere fulgte de op på det netop overståede EU-forsvarsministermøde, som forsvarsministeren deltog i tirsdag i Bruxelles, og hvor emnerne bl.a. var kriserne i nærområderne, herunder Ukraine, ISIL og ebola.

”EU’s udenrigsrepræsentant og jeg er meget enige om, at samarbejdet mellem EU og NATO er helt afgørende i forhold til de kriser vi står over for. Det er derfor vigtigt, at disse udfordringer forsøges håndteret i fællesskab med de kapaciteter og virkemidler de to organisationer kan anvende. Det militære og civile skal fremadrettet sammentænkes endnu mere, siger Nicolai Wammen og tilføjer, at NATO generalsekretærens deltagelse i tirsdagens EU-forsvarsministermøde netop understeger, at der både fra EU og NATO er et ønsker om mere samarbejde.

HR Federica Mogherini er på et 1-dags visit i Danmark, hvor hun bl.a. mødes med statsministeren, udenrigsministeren, udviklingsministeren, medlemmer af Folketingets Europaudvalg, Udenrigsudvalget samt Udenrigspolitisk Nævn.

HR Mogherini var som italiensk udenrigsminister på besøg i Danmark den 26. juni 2014, hvor hun også mødtes med forsvarsministeren.