OPCW’s generaldirektør Ahmet Üzümzü takkede i dag forsvarsminister Nicolai Wammen for den danske ledende indsats med at fjerne Syriens kemiske våben. Det skete under et besøg i Danmark, hvor Ahmet Üzümzü gæstede forsvarsministeren.

I mandags d. 23. juni hentede det danske skib Ark Futura den sidste ladning af Syriens kendte lager af kemiske våben i havnebyen Latakia, og forsvarsministeren og genereldirektøren kunne derfor tale om en vellykket mission.

”Jeg har haft et godt møde med OPCW’s generaldirektør Ahmet Üzümzü. Vi fik lejlighed til at drøfte missionen i Syrien, som nu har nået en vigtig milepæl, da det danske skib mandag hentede de sidste kendte kemiske våben ud. Ahmet Üzümzü takkede for den store danske indsats og ledelse af den maritime operation.

Både generaldirektøren og jeg er tilfredse med, at vi nu har fået de sidste kendte containere med kemiske stoffer ud. Det er en vigtig milepæl for det internationale samfund, men vi er også begge opmærksomme på, at det jo selvfølgelig ikke løser alle problemerne i Syrien. Med fjernelsen af disse kemiske våben er vi dog med til at sikre, at de ikke kan bruges mod civilbefolkningen”, siger Nicolai Wammen.

OPCW modtog i 2013 Nobels fredspris for dens omfattende arbejde for at afskaffe kemiske våben.