Det danske Hercules-transportfly, der indsættes til støtte for kampen mod IS i det nordlige Irak, er i dag afgået fra Flyvestation Aalborg, for at tilslutte sig den internationale indsats for at beskytte civilbefolkningen i Irak.

I den forbindelse udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen:

”Der er givet den klarest mulige opbakning blandt alle Folketingets partier til udsendelsen af det danske flybidrag. Jeg er glad for, at Danmark hurtigt og klart kan bidrage til det internationale samfunds indsats i kampen mod IS.

Flyet er i dag afgået fra Danmark. Jeg synes forsvaret kan være stolte over på meget kort tid at have gjort sig klar til denne opgave.

Det bliver ikke uden risiko, men jeg har selv i går besøgt Flyvestation Aalborg, og set den professionalisme og høje grad af dedikation, som der lægges i forberedelsen af en sådan opgave. Jeg er helt tryg ved at det danske forsvar kan løse også denne opgave på bedste vis. Jeg er stolt over vores soldaters indsats.”

Folketinget vedtog i går enstemmigt udsendelsen af et dansk militært bidrag i form af et C-130J transportfly til støtte for indsatsen i Irak. Flybidraget vil indgå som del af den internationale indsats til støtte for indsatsen mod terrorbevægelsen IS. Bidraget vil således skulle bistå de irakiske myndigheder i at beskytte civilbefolkningen mod alvorlige overgreb.