Danmark sendte den 28. januar 2015 det andet hold sundhedspersonale afsted til Sierra Leone for at bidrage i kampen mod ebola-epidemien. Nu er det 26 mand store hold tilbage i Danmark igen, efter de har overdraget opgaven med ebola-bekæmpelse til et nyt, tredje hold sundhedspersonale fra Danmark.

”Jeg vil gerne sige stor tak til de 26 kvinder og mænd på Hold 2, der de sidste mange uger har arbejdet stenhårdt for at bekæmpe den alvorlige ebola-epidemi i Sierra Leone. Med nu to holds store indsats – og det tredje hold i fuld gang – er det tydeligt at se Danmarks positive aftryk i det fælles og vigtige arbejde for at bekæmpe sygdommen. De danske udsendte har kæmpet og arbejdet dedikeret under vanskelige vilkår – til stor gavn for andre mennesker i nød. Det kan jeg kun tage hatten af for – og videregive min største anerkendelse og respekt”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Det tredje hold sundhedspersonale på 23 personer ankom til Sierra Leone den 10. marts. De har haft en uges tid i lejren sammen med deres kolleger fra det andet hold. Det har givet god mulighed for en grundig overlevering af viden, som Hold 3 kan drage nytte af, når de forsætter kampen mod ebola.

”Det glæder mig, at Danmark fortsætter kampen mod ebola på flere fronter, og det tredje hold sundhedspersonale har nu overtaget indsatsen i lejren i Port Loko i Sierra Leone efter det andet hold. Det er vigtig, at viden bliver delt mellem vores folk, så vi ufortrødent kan fortsætte det vigtige arbejde, som hver dag hjælper de mange mennesker, som er blevet ramt af den alvorlige ebola-epidemi. Rammerne i lejren sørger Beredskabsstyrelsens udsendte behændigt for - og det giver vores sundhedspersonale de bedst mulige forhold, når de skal yde sundhedsfaglig støtte og behandling til de mange ebola-ramte børn og voksne i landet. Der er et fantastisk samarbejde mellem vores udsendte – og det er jeg meget stolt af”, siger Nicolai Wammen.

Der skal også udsendes et fjerde hold til Sierra Leone. Rekrutteringen er i fuld gang, og holdet vil starte uddannelse i Danmark i april. Det er Sundhedsministeriet og Danske Regioner, der står for rekrutteringen. Forsvarets Sundhedstjeneste står for uddannelse og træning, mens Beredskabsstyrelsen står for at opbygge og vedligeholde lejren, hvor sundhedspersonalet bor.

FAKTA
Den samlede ansættelsesperiode på et hold vil være ca. 12 uger, heraf 2-3 ugers forberedelser i Danmark og England, 6 ugers indsats i Sierra Leone og 3 ugers observationsperiode efter hjemkomsten.