Endnu to lande har nu valgt at deltage i det danskledede Smart Defence projekt Precision Guided Munitions. Torsdag på NATO mødet i Bruxelles underskrev forsvarsministrene fra Holland og Belgien et Letter of Intent, der betyder, at de to lande nu officielt indgår i projektet. 
 
”Samarbejde om anskaffelse af militære kapabiliteter kan hjælpe med til at sikre større effekt for samme eller færre midler og dermed hjælpe NATO som Alliance til bedre at kunne håndtere de sikkerhedspolitiske udfordringer", siger forsvarsminister Peter Christensen.
 
Formålet med projektet er overordnet set at samarbejde om, og dermed smidiggøre processerne omkring, anskaffelser af den specifikke type våben – Precision Guided Munitions. Det er hensigten, at nationerne gennem samarbejdet på sigt vil kunne opnå bedre fælles pris- og indkøbsaftaler, kunne forbedre tilgængelighed af våbnene og kunne facilitere overførelse af våben mellem nationerne, når det er nødvendigt. Desuden vil projektet gøre det nemmere for landene at samarbejde i specifikke operationer.
 
”Precision Guided Munitions projektet udgør et af flagskibsprojekterne under Smart Defence dagsordenen. Der arbejdes på, at kontraktindgåelsen for det første køb muligvis kan vil være afsluttet forud for det kommende topmøde i Warszawa i juli 2016. Dermed vil den indledende og igangsættende del af projektet være afsluttet”, siger Peter Christensen.
 
Projektet om Precision Guided Munitions blev initieret med underskrivelsen af et Letter of Intent i marginen af topmødet i Wales i september 2014. Udover Danmark underskrev Spanien, Portugal, Norge, Tjekkiet og Grækenland.