Danmark har allerede sendt de to første hold af sundhedspersonale til Sierra Leone for at bekæmpe ebola. Hold 1 er nu vendt hjem til Danmark og Hold 2 er lige nu i fuld gang med at hjælpe de ebola-ramte i det vestafrikanske land. Selvom der den seneste tid har været et fald af nye ebola-tilfælde i Sierra Leone, er epidemien langt fra slut, og der er forsat brug for hjælp. Derfor sender Forsvaret i dag endnu et hold afsted bestående af 5 læger, 14 sygeplejersker og 3 bioanalytikere samt en holdleder. Det er Forsvarets Sundhedstjeneste, der står for forberedelserne af sundhedspersonalet, der er rekrutteret fra den civile sundhedssektor.

- For nu tredje gang på kort tid sender Danmark endnu et hold af kompetente mænd og kvinder af sted til Sierra Leone for at hjælpe i kampen mod ebola. De to tidligere hold har allerede vist, hvor stor betydning Danmarks bidrag har for de mange ofre, sygdommen kræver. Og jeg er stensikker på, at det nye hold, vi sender afsted i dag, vil gøre samme store forskel. Jeg ønsker dem alle en god tur, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Det andet hold af dansk sundhedspersonale har været i Sierra Leone i knap seks uger og overgiver nu opgaven til Hold 3.

- Lige nu hjælper dansk sundhedspersonale og folk fra Beredskabsstyrelsen de nødlidende i Sierra Leone. Alle arbejder stenhårdt og dedikeret hver eneste dag med at bekæmpe og dæmme op for sygdommen. De yder en kæmpe indsats under svære forhold, og har alle sammen valgt at tage væk fra trygheden i Danmark for at hjælpe mennesker i nød. Det skal de have den største anerkendelse og tak for, siger Nicolai Wammen.

Og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen tilføjer:

- Det nytter ikke noget, at alle ånder lettet op og siger 'we did it'. Der er stadig behov for en international indsats, og der er stadig behov for finansiering og dansk sundhedspersonale.

Efter den nuværende plan forventes Hold 2 at være hjemme i Danmark igen den 20. marts 2015.

FAKTA

Den samlede ansættelsesperiode på et hold vil være ca. 12 uger, heraf 2-3 ugers forberedelser i Danmark og England, 6 ugers indsats i Sierra Leone og 3 ugers observationsperiode efter hjemkomsten.

Det er Sundhedsministeriet og Danske Regioner, der står for rekrutteringen, mens Forsvarets Sundhedstjeneste står for uddannelse og træning, ligesom Beredskabsstyrelsen står for at opbygge og vedligeholde lejren, hvor sundhedspersonalet bor.