Danmark sender nu det fjerde hold sundhedspersonale afsted til Sierra Leone for at bekæmpe ebola. De skal afløse hold tre, som i øjeblikket hjælper ebola-ramte patienter i det Vestafrikanske land, hvor epidemien har hærget i over et år med mange døde til følge.
 
Der har været tegn på, at epidemien er på retur, men der er stadig brug for hjælp i Sierra Leone, og derfor sender Danmark nu endnu et hold afsted til ebola-bekæmpelse. Holdet er på i alt 14 personer og består af 5 læger, 5 sygeplejersker, 3 bioanalytikere og 1 holdfører.
 
”Vi sender fra dansk side nu endnu et hold af dygtige og engagerede mænd og kvinder af sted til Vestafrika for at gøre en forskel i kampen mod ebola. Og vi ved, at de gør en forskel. Det har indsatsen fra de tidligere hold vist. Kampen mod ebola er ikke nem, men vores sundhedspersonale kæmper en sej kamp for at hjælpe”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen og fortsætter:
 
”Både vores udsendte sundhedspersonale og vores folk fra Beredskabsstyrelsen arbejder benhårdt i stegende hede for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien. Og alle disse hårdtarbejdende folk fortjener en stor tak og anerkendelse for deres indsats, og fordi de har valgt at tage kampen op mod sygdommen i Sierra Leone langt væk fra familie og den trygge hverdag i Danmark”.
 
Den danske regering har på flere fronter støttet indsatsen mod ebola.

”Vi ser nu tegn på, at ebola-epidemien er på retur. Samfundene er så småt på vej tilbage til en mere normal hverdag, hvor skoler og markeder genåbner. Danmark har bidraget markant til indsatsen med over 200 mio. kr. Men der er stadig behov for sundhedspersonale som en del af indsatsen mod ebolaudbruddet. Derfor er det glædeligt, at vi i dag sender endnu et dansk hold til Sierra Leone,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Ifølge FN’s verdenssundhedsorganisation, WHO, har 10.500 mennesker mistet livet som følge af ebola og sygdommen har haft store konsekvenser for de tre berørte lande Liberia, Sierra Leone og Guinea. Liberia har i øjeblikket ingen registrerede ebolasmittede, mens sygdommen fortsat forekommer i Guinea og Sierra Leone.

FAKTA
Den samlede ansættelsesperiode på et hold vil være ca. 12 uger, heraf 2-3 ugers forberedelser i Danmark og England, 6 ugers indsats i Sierra Leone og 3 ugers observationsperiode efter hjemkomsten.
Forsvarets sundhedstjeneste står for uddannelse og træning af det udsendte sundhedspersonel. Beredskabsstyrelsen forestår indkvarteringen m.v. for det danske personale.
Sundhedsholdet skal arbejde i Port Loko ved et sundhedscenter, der ledes af den irske NGO GOAL.