Forsvarsforligskredsen har besluttet, at der skal anskaffes 309 nye pansrede mandskabsvogne til Forsvaret. Tidligere på året blev det besluttet, at de nye pansrede mandskabsvogne skal være af typen Piranha 5.

”Jeg er meget tilfreds med, at forligskredsen har støttet min indstilling om at anskaffe 309 nye pansrede mandskabsvogne til en samlet pris på 4,5 mia. kr. Der er tale om en historisk stor investering i moderne materiel til vores hær, og et konkret udtryk for, at vi sætter handling bag ordene, når vi taler om behovet for et moderne og effektivt forsvar”, siger forsvarsminister Peter Christensen.

Forud for beslutningen om anskaffelsen har Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse i samarbejde med Forsvaret gennemført en grundig udvælgelsesproces, der har ført frem til en anbefaling om både hvilken type og hvor mange pansrede mandskabsvogne, som Forsvaret har brug for. Indkøbet finansieres inden for Forsvarets ramme.

”Det er vigtigt, at vi investerer i Forsvaret. Piranha 5 er bedre beskyttet end de aldrende pansrede mandskabsvogne, som Hæren råder over i dag, så med indkøbet ruster vi Hæren til at kunne løse sine opgaver bedre i fremtiden”, siger Peter Christensen.