Danmark sendte i december det første hold sundhedspersonale afsted til Sierra Leone for at hjælpe med bekæmpelsen af ebola-epidemien. Nu er det 20 mand store hold tilbage i Danmark, efter de har overdraget opgaven med ebola-bekæmpelse til et nyt hold sundhedspersonale fra Danmark.

”Der skal lyde en stor tak til de 20 kvinder og mænd, der været udsendt som det første danske hold af sundhedspersonale for at bekæmpe den omfattende ebola-epidemi i Sierra Leone. Det har ikke været nogen nem opgave at bekæmpe ebola i beskyttelsesdragter i stegende hede, men holdet har været godt forberedt, og de er gået til opgaven med en helt utrolig faglighed, dedikation og engagement. De har ydet en fantastisk indsats, og de har valgt at sætte deres egen hverdag og det trygge liv her i Danmark til side for at tage ned og hjælpe mennesker i nød. Det skal de have den største respekt og anerkendelse for”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Danmark fortsætter kampen mod ebola på flere fronter, og det andet hold af sundhedspersonale har nu overtaget indsatsen i lejren i Port Loko i Sierra Leone efter det første hold.

”Det andet hold sundhedspersonale på 25 personer ankom til Sierra Leone i slutningen af januar. De har haft en uges tid i lejren sammen med det første hold. Det har givet mulighed for en grundig overlevering af viden, som Hold 2 kan drage nytte af, når de forsætter kampen mod ebola. Samtidig kan det udsendte sundhedspersonale også hente gode råd og viden fra Beredskabsstyrelsen. Det er vores udsendte folk fra Beredskabsstyrelsen, der har opbygget lejren, hvor sundhedspersonalet bor, og Beredskabsstyrelsens udsendte folk sørger for, at vores og andre landes sundhedspersonale har de mest optimale forhold at bo og arbejde under. Både til sundhedspersonalet på Hold 2 og de udsendte fra Beredskabsstyrelsen skal der lyde en meget stor tak for indsatsen og viljen til at gøre en forskel”, siger Nicolai Wammen.

Der skal også udsendes et Hold 3 til Sierra Leone. Rekrutteringen er i fuld gang, og holdet vil starte uddannelse i Danmark midt i februar. Det er Sundhedsministeriet og Danske Regioner, der står for rekrutteringen, mens Forsvarets sundhedstjeneste står for uddannelse og træning.

FAKTA
Den samlede ansættelsesperiode på et hold vil være ca. 12 uger, heraf 2-3 ugers forberedelser i Danmark og England, 6 ugers indsats i Sierra Leone og 3 ugers observationsperiode efter hjemkomsten.