Danmark bidrager på flere fronter for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien i Vestafrika. Regeringen har bl.a. besluttet at støtte FN ved at udsende et skib i regi af Forsvaret. Efter anmodning fra FN har Forsvaret aktiveret transportskibet ARK FUTURA, som skal sejle køretøjer til Vestafrika for FN. ARK FUTURA hentede mandag d. 5. januar 2015 lasten i Port Sudan, og skibet er nu på vej videre. Lasten består af 262 køretøjer, der skal transporteres til de tre ebolaramte lande – Sierra Leone, Liberia og Guinea. Første stop vil være i Guinea, hvor skibet forventes at ankomme omkring d. 18. januar.

”Det er vigtigt, at vi fra dansk side forsøger at bidrage på flere fronter i kampen mod ebola. Den danske regering har tilbudt en bred pallet af bidrag bl.a. sundhedspersonale og en basecamp samt mandskab fra Beredskabsstyrelsen. Nu har vi så også sendt et skib afsted på anmodning fra FN. Skibet skal transportere køretøjer til de ebolaramte lande – køretøjer, der skal bruges i det omfattende nødhjælpsarbejde. Jeg er meget tilfreds med, at vi i regi af Forsvarets kan sende et skib afsted, der kan forstærke FN’s indsats mod ebola i Vestafrika. Vi har god erfaring fra maritime transportopgaver, f.eks. fra den store maritime operation med destruktion af kemiske våben fra Syrien”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Fakta
Danmark har sendt et hold sundhedspersonale på 20 personer afsted til Sierra Leona, hvor de skal hjælpe med at bekæmpe ebola. Det planlægges at sende yderligere hold af sundhedspersonale afsted. Rekruttering til disse hold er i fuld gang.

Beredskabsstyrelsen har sendt personale til Vestafrika, hvor de bl.a. skal stå for en lejr til indkvartering af sundhedspersonale. Beredskabsstyrelsen har bl.a. opbygget lejren og skal de næste seks måneder også stå for vedligeholdelse af lejren i Port Loko, hvor det danske sundhedspersonale er indkvarteret.