Forsvarsminister Carl Holst var tirsdag den 25. august 2015 i både Kuwait og Irak for at hilse på danske soldater, der er udsendt for at bidrage til kampen mod terrororganisationen ISIL. På rejsen med forsvarsministeren deltog også medlemmer af forsvarsforligskredsen.

Besøget startede i Kuwait, hvor forsvarsministeren besøgte de udsendte på Ahmed Al Jaber basen, hvor kampfly-bidraget har været udstationeret siden udsendelsen i oktober sidste år.

”De danske udsendte i Kuwait har ydet - og yder fortsat - et ekstraordinært stykke arbejde i kampen mod terrororganisationen ISIL. Det fortjener de stor ros for. Jeg er meget imponeret over den professionalisme og det engagement, de går til opgaverne med. Den danske indsats er med god grund højt respekteret blandt vores internationale samarbejdspartnere, og det kan vi og vores udsendte være stolte af", siger forsvarsministeren og fortsætter:

"Jeg er efter mit besøg kun blevet bestyrket i, at det er rigtigt, at vi trækker bidraget hjem, når mandater udløber til oktober med henblik på at kunne udsende det igen i løbet af 2016."

Tirsdag aften gik turen videre til Irak og Al Asad-basen, hvor Carl Holst fik mulighed for at hilse på de danske soldater, der træner de irakiske sikkerhedsstyrker i kampen mod terrororganisationen ISIL.

"Som ny forsvarsminister er jeg særlig glad for muligheden for at komme ud til de danske udsendte og ved selvsyn se, hvordan deres vigtige arbejde skrider frem. Det gør et stort indtryk på mig at møde de danske soldater her på Al Asad-basen og opleve, hvordan dagligdagen i lejren ser ud og ikke mindst høre, hvordan arbejdet med at træne de irakiske sikkerhedsstyrker forløber. Jeg er meget imponeret og stolt over de danske udsendte og deres arbejde,"siger Carl Holst.

De udsendte mænd og kvinder, som lige nu er på basen i Irak og træner deres irakiske kolleger, er det andet hold soldater, som Danmark har sendt af sted for at give deres militærfaglige viden og erfaring videre til irakerne. De danske soldater er netop nu i fuld gang med at træne en irakisk brigade i blandt andet skydning, førstehjælp, våbenkendskab og imødegåelse af vejsidebomber.

"Der er ingen tvivl om, at den indsats, som de danske soldater yder her i Irak, er et vigtigt bidrag i koalitionens kamp mod ISIL. Det er vigtigt for regeringen, at Danmark fortsat bidrager til denne indsats, og jeg var glad for at møde nogle af de danske udsendte, der gør det muligt," slutter forsvarsminister Carl Holst.