Under besøget havde forsvarsministeren lejlighed til at møde de udsendte og høre om deres opgaver og dagligdag i Afghanistan. Han holdt tale for soldaterne, hvor han fremhævede vigtigheden af deres indsats og blandt andet sagde:

"Alle har I påtaget jer og løst en kæmpe opgave med jeres arbejde her i Afghanistan. Et meget vigtigt stykke arbejde. For det arbejde, som sådan nogen som jer udfører lige her, hvor vi står i dag, gør det muligt for sådan nogen som mig at stå i Folketinget, i NATO, og sige: 'Danmark tager ansvar'."

"I tager ansvar - med jeres indsats. En indsats med hvilken I efterlader et vidnesbyrd om, at et lille land som Danmark langt væk også kan bidrage til store ting. At vi kan tage ansvar og række ud – helt ud til Afghanistan. Helt ud til andre mennesker i nød. Mennesker der har brug for en udstrakt hånd. Den hånd er jeres. Den hånd har I givet. Og tak for det."

Desuden mødtes forsvarsministeren med den tyske chef for Train, Advice and Assist Command North, brigadegeneral Andreas Hannemann, som det danske bidrag har virket under.

Carl Holst udtaler under besøget:
"De danske soldater gør en forskel med deres indsatser rundt omkring i verden. Det har jeg ikke været et sekund i tvivl om - og ved mit besøg her på basen i Mazar-e Sharif har jeg ved selvsyn set hvordan. Hvordan de lynhurtigt kan rykke ud med helikopter og komme nødstedte i området til undsætning. Og hvordan de støtter op om uddannelse, træning og rådgivning af de afghanske sikkerhedsstyrker sammen med vores allierede. Fra vores tyske samarbejdspartnere her på basen har jeg kun modtaget stor ros for deres indsats og professionalisme. Der er en grund til, at vores soldater er med i frontlinjen, når verdenssamfundet kalder."

Det danske transporthelikopterbidrag blev udsendt til NATO operationen ISAF i Afghanistan i juli 2014 og overgik den 1. januar 2015 til Resolute Support Mission ligeledes i rammen af NATO. Der er i alt ca. 70 udsendte ved transporthelikopterbidraget, som er underlagt den tyskledede regionale kommando. De aktuelle opgaver for bidraget består primært i at være på beredskab til evakuering af sårede og undsætning af nødstedt personel samt i mindre omfang transportopgaver. Det danske transporthelikopterbidrag bliver hjemtaget ved udgangen af september 2015. Det aktuelle danske bidrag i Afghanistan består af i alt ca. 180 personer, hvoraf hovedparten er placeret i Kabul, hvor de udfører stabs- og rådgivningsbidrag, støtter den afghanske hærs officersakademi og bidrager til det internationale militærpoliti samt et nationalt logistisk støtteelement.