Det sidste år har budt på mange store opgaver for Danmark rundt omkring i verden. Opgaver som det danske forsvar, beredskab og hjemmeværn alle har bidraget til.

Derfor har vi igen i år en masse aktuelle og spændende ting på programmet, når vi inviterer indenfor på Kulturnatten 2015.

Vi har masser af aktiviteter både indenfor og udenfor vores bygning på Holmens Kanal.

Udenfor kan du blandt andet prøve at sidde i Forsvarets infanterikampkøretøjer og opleve Søværnets dykkere i aktion i kanalen. Og på Christiansborg Slotsplads kan du prøve at sidde i et F-16 kampfly.

Indenfor kan du tale med soldater, der har været udsendt i verdens brændpunkter. Via direkte videokonference kan du stille spørgsmål til danske soldater i Irak og Afghanistan. Og du kan face-to-face tale med soldater fra Frømandskorpset og Hjemmeværnet og se deres udstyr.

Udsendte fra Beredskabsstyrelsen fortæller også om indsatserne ved jordskælvet i Nepal og i Sierra Leone i kampen mod ebola-sygdommen.

Og er du computer-interesseret eller går du op i kunst, er Forsvarsministeriet også et besøg værd.

Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed fortæller om trusler og cybertrusler mod Danmark og om hackerangreb, og hvordan de undgås. Og kunstprojektet ”Veteraner & Kunst” er også at finde på programmet.

Alt i alt er der lagt op til spændende og aktuelle oplevelser i og omkring Forsvarsministeriet på Kulturnatten 2015.

Vi glæder os til at se dig!