Forsvarsminister Nicolai Wammen var natten til torsdag på besøg i Irak hos de danske soldater, der træner de irakiske sikkerhedsstyrker i kampen mod terrororganisationen ISIL. Det er første gang siden træningsbidraget blev sendt til Irak, at der er officielt dansk besøg.

"Jeg er meget glad for at komme ned og besøge vores soldater på Al Asad Air Base og høre om deres erfaringer med det træningsbidrag, vi fra dansk side har udsendt. De danske soldater udfører en vigtig opgave under vanskelige vilkår, og vi kan være meget stolte af dem", udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen og fortsætter:


"Det er vigtigt for mig at komme ud i missionsområderne og høre fra soldaterne selv, hvordan de oplever situationen på basen. Soldaterne er udsendt på en vigtig mission, hvor de skal træne de irakiske sikkerhedsstyrker, så de selv kan tage kampen op mod terrororganisationen ISIL. Vores kampfly-bidrag yder en stor indsats i kampen mod ISIL, men der er brug for kamptropper på jorden, og derfor er det meget vigtigt, at vi får trænet de irakiske sikkerhedsstyrker, så de selv kan kæmpe kampen mod ISIL på landjorden.


Samlet set står det klart, at den indsats, der gøres fra koalitionen og de irakiske sikkerhedsstyrker har medført, at ISIL flere steder er blevet tvunget tilbage i forsvarspositioner, men vi skal fortsætte med at bekæmpe ISILs terror dag og nat, så terroristerne aldrig får lov at rodfæste sig”, siger Nicolai Wammen.