Rusland, Irak og Afghanistan var blandt emnerne, da forsvarsministeren mandag morgen tog imod NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. De to mødtes på Kastellet, hvor de inden mødet nedlagde en krans ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948.
 
”Vi havde et rigtig godt og konstruktivt møde, hvor forholdet til Rusland naturligvis var øverst på dagsordenen. Den komplekse sikkerhedspolitiske situation tester NATO-alliancen, men NATO-landenes modsvar har været klart: endnu mere sammenhold bakket op af konkrete handlinger. Jeg har på mødet rost Jens Stoltenberg for, at han er meget opmærksom på dette”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.
 
Forsvarsministeren benyttede også mødet til at understrege, at Danmark tager ansvar i NATO og bidrager på flere fronter i forhold til at skabe sikkerhed i verdens brændpunkter.
 
”Selvom Danmark er et lille land, har vi vist, at vi kan gøre en stor forskel. Og der er ingen i tvivl om, at Danmark løfter sin del af byrden. Lige nu bidrager vi aktivt til NATO’s genforsikringstiltag i forhold til vores østeuropæiske allierede samtidig med at vi fortsat spiller en markant rolle i NATO's indsats i Afghanistan".