Rundvisning på basen, samvær med soldaterne og opdateringer på missionen var på programmet, da forsvarsminister Nicolai Wammen sammen med Troels Lund Poulsen (V), Annette Lind (S), Marie Krarup (DF), Holger K. Nielsen (SF), Anders Samuelsen (LA) d. 24. januar var på besøg hos det danske F-16 bidrag, der deltager i kampen mod i ISIL i Irak. Det danske luftmilitære bidrag, der omfatter fire operative F-16 kampfly og tre i reserve samt et mandskab på op til 140 personer holder til på Ahmed Al Jaber basen i Kuwait.

”Det har som altid været en fornøjelse at besøge vores soldater og få lov til at opleve deres engagement og professionalisme. Vi har nogle af verdens bedste soldater, og jeg er meget stolt af den indsats ,som vores piloter og mandskabet på basen yder. En mission som denne er ikke let og heller ikke uden risiko. Men det er en vigtig mission, og når jeg taler med mandskabet her på basen, så er jeg ikke i tvivl om, at vi fra dansk side gør en stor forskel, siger forsvarsminister Nicolai Wammen og fortsætter:

”Vores F-16 bidrag har nu i mere end tre måneder effektivt deltaget i kampen mod terrororganisationen ISIL i Irak, og vi har grund til at være stolte over vores udsendtes indsats. Men flyene kan ikke vinde kampen alene. Hvis luftangrebene skal have størst mulig varig effekt, og hvis de irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker skal kunne trænge ISIL i defensiven på landjorden og på sigt tage vare på egen sikkerhed, kræver det omfattende international støtte til militær træning, uddannelse og rådgivning. Derfor har vi også fra dansk side – med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget – sendt træningsbidrag af sted til Irak.”

Under besøget på basen i Kuwait fik forsvarsministeren og folketingspolitikerne også mulighed for at hilse på nogle af de soldater, der sammen med amerikanerne skal træne de irakiske sikkerhedsstyrker i Irak. Fra basen i Kuwait skal de danske soldater flyves videre til Al Asad Airbase i Irak, hvor træningen skal foregå.

"Jeg er glad for, at vi også fik mulighed for at hilse på nogle af de soldater, der er på vej til Irak for at træne de irakiske sikkerhedsstyrker. Soldaterne er meget klar til opgaven og ser frem til at komme i gang. Jeg er sikker på, at de kommer til at gøre en stor forskel med deres træningsbidrag", siger forsvarsminister Nicolai Wammen.