Det betyder, at Danmark påtager sig en ledende rolle i en international maritim operation, der skal transportere rester fra Libyens tidligere kemiske våbenprogram sikkert ud af landet.

Udenrigsministeren udtaler:

”Vi får en hovedrolle i en vigtig operation med at fjerne rester af Libyens kemiske våbenlager, der ellers risikerer at falde i de forkerte hænder. Den enstemmige støtte i Folketinget afspejler vigtigheden af opgaven. Den danske indsats er også meget værdsat af vores internationale samarbejdspartnere. Det viser endnu en gang, at Danmark er en troværdig partner, der udviser ansvar og bidrager til international fred og stabilitet.”

Forsvarsministeren udtaler:

”Det danske skibsbidrag vil inden for kort tid være klar til at påbegynde operationen i koordination med OPCW og allierede partnerlande. Forsvaret har en rigtig god erfaring fra en lignende operation i Syrien i 2013-2014. Det glæder mig, at Forsvarets kompetencer endnu engang efterspørges af FN og OPCW, så vi kan bidrage til at løse en meget vigtig opgave.”

Generaldirektøren for Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW), Ahmet Üzümcü roser beslutningen om et markant dansk bidrag, som er afgørende for at imødekomme Libyens anmodning om hjælp til at tilintetgøre resterne af landets tidligere kemiske våbenprogram.

Beslutningsforslaget B197 kan findes på folketingets hjemmeside