Udgivelsen af bøgerne sker på baggrund af den politiske aftale om styrket veteranindsats af 3. september 2014, hvor der blandt andet blev afsat 8 mio. kr. årligt i indeværende forsvarsforligsperiode til yderlige støtte til veteraners pårørende og børn.

I bøgerne møder vi en række børn, unge og voksne, som deler deres tanker og fortæller om, hvordan det er at leve med en veteran, der er kommet hjem med psykiske udfordringer.

”Jeg vil gerne sige en stor tak til alle de modige børn, og voksne, som med deres meget personlige beretninger har været med til at gøre bøgerne til virkelighed. Jeg er sikker på, at jeres bidrag vil kunne hjælpe andre pårørende til veteraner, der står i en lignende situation”, siger forsvarsminister Peter Christensen og understreger de pårørendes store indsats:

”Vi skal være der for vores veteraner og deres pårørende, som de har været der for os – med deres indsats for Danmark. For til historien om Danmarks internationale engagement og vores soldaters store indsats rundt omkring i verdens brændpunkter hører også de pårørende. Familien og vennerne hvis støtte, forståelse og opbakning er afgørende for vores soldater – både før, under og efter udsendelsen. De pårørende løfter en kæmpe opgave og for det skylder vi dem stor tak og anerkendelse. Derfor er jeg også på deres vegne glad for bøgerne, som forhåbentlig kan være til stor støtte for dem og sætte fokus på deres store indsats”.