Blandt disse er 30 veteraner fra Danmark – og den 8. og 9. maj fik de besøg af forsvarsminister Peter Christensen.

De 30 danske veteraner er blevet fysisk eller psykisk sårede som følge af deres udsendelse for Danmark. Alle deltager de i legene, hvor de konkurrerer med sårede veteraner fra andre lande, i discipliner som for eksempel atletik, bueskydning, svømning, cykling, kørestolsbasketball og siddende volleyball.

Det var en imponeret Peter Christensen, der mødte de danske deltagere ved legene i Florida – og takkede dem for deres store indsats:

”Det har været en stor fornøjelse at se de danske veteraner i aktion her ved Invictus Games. Den vilje, den dedikation og det engagement, som de lægger for dagen er imponerende. Man er ikke i tvivl om , at de alle er tidligere soldater i kamp mod hinanden men også i kamp for at komme videre ovenpå den største udfordring – nemlig de skader, som de har fået som udsendte for Danmark. Og på trods af alt det ikke bare står de her i dag – de løber, de cykler, de svømmer og meget mere. For mig er de alle vindere. Invictus Games er et symbol på deres sejr over de udfordringer, deres skader har givet dem.”

Baggrund
Invictus Games er et multisportsarrangement, hvor der konkurreres i 10 forskellige discipliner: Atletik, bueskydning, svømning, cykling, ergometerroning, styrkeløft, kørestolsbasketball, kørestolsrugby, siddende volleyball samt kørestolstennis.

Formålet med arrangementet er at promovere sport som et middel til rehabilitering og sammenhold og samtidig hædre de sårede veteraner.