På flyvestationen tog forsvarsministeren afsked med det kommende hold, der sendes afsted i forbindelse med det danske radarbidrag i Irak. Peter Christensen mødte desuden jagereskadrille 727 i Flyvevåbnet, og forsvarsministeren fik i forbindelse med besøget mulighed for at flyve en bagsædetur i et af Forsvarets F-16 fly.

Forsvarsminister Peter Christensen udtaler i forbindelse med besøget:

”Det er vigtigt for mig som forsvarsminister at komme ud til de mennesker, som hver dag bidrager til at løse Forsvarets mange forskellige opgaver. Derfor sætter jeg også stor pris på at møde og tale med medarbejderne her på Flyvestation Skrydstrup og ved selvsyn se, hvordan deres hverdag i Forsvaret ser ud. Vores F-16 piloter her på flyvestationen har i lang tid ydet en kæmpe og værdifuld indsats for Danmark både hjemme og ude. Det har været meget lærerigt at få et dybere indblik i piloternes arbejde her i dag – og jeg forstår godt, når man siger, at enhver drengedrøm er at blive pilot. Det er et spændende arbejde og jeg er imponeret over den indsats, vores danske piloter lægger for dagen.”

Forsvarsminister Peter Christensen mødes i øjeblikket med forsvarsforligskredsen for at tale om regeringens indstilling til valg af nye kampfly. Regeringen har indstillet, at Danmark køber 27 F-35 Joint Strike Fighter kampfly. Der er tale om en investering på cirka 20 mia. kroner. Regeringen indstiller, at finansieringen som aftalt i forsvarsforligskredsen sker inden for Forsvarets økonomiske ramme.