Forsvarsminister Peter Christensen udtaler:

”Efter vores beslutning om F-35 som Danmarks nye kampfly er der et stort potentiale for at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for virksomhederne og Danmark. Derfor var vi i september i USA, og derfor besøger vi i dag Weibel Scientific sammen med Lockheed Martin. Jeg vil gøre mit for, at et endnu tættere samarbejde mellem danske og amerikanske virksomheder også afspejler sig i danske ordrebøger.”

Besøget finder sted som følge af valget af F-35 som Danmarks nye kampfly og som et led i regeringens arbejde for at fremme danske virksomheders involvering i F-35 programmet og andre områder, hvor dansk industri har særlige kompetencer. Besøget handler om at fremme samarbejdsrelationerne til Lockheed Martin og dermed styrke dansk industri.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udtaler:

”Potentialet i F-35 samarbejdet er et tocifret milliardbeløb, når Danmark og de øvrige partnerlande samlet skal have over 3.000 F-35 fly. I den sammenhæng er det et positivt signal, at Lockheed Martin nu besøger Danmark med den øverste direktør. Det er min ambition, at brede samarbejdet ud, så flere danske virksomheder får mulighed for at deltage i produktion, vedligeholdelse og videreudvikling af F-35 flyene, men også at vi viser Lockheed Martin, at danske virksomheder kan levere andre typer af materiel, hvor der også er et potentiale for fremtidigt samarbejde.”

Baggrund
Lockheed Martin er en af verdens største forsvarsvirksomheder og udvikler og producerer blandt andet F-35, som er Danmarks næste kampfly. Lockheed Martin er derudover førende inden for international luftfartsindustri og anden avanceret teknologi såsom satellitter, radarsystemer og cyber.

Weibel er en dansk verdensførende radarproducent med hovedkvarter i Allerød. Weibel har derudover blandt andet afdelinger i USA og Tyskland og har solgt sine radarprodukter til kunder over det meste af verden.