Forsvarsminister Peter Christensen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen mødes i dag med foreningen Veteranskytterne for at lægge kranse ved mindesmærket for 9/11 i New York. Og for sammen at mindes de mange ofre for terrorangrebet, som skete for 15 år siden i dag.

Veteranskytterne er en forening af veteraner, der er enten fysisk eller psykisk sårede efter deres udsendelser, deres pårørende og fagpersoner, som har været med i behandlingen af veteranerne. Foreningen mødes bl.a. til udflugter og events flere gange årligt. Netop nu er foreningen på rejse til Washington og New York, hvor forsvarsminister Peter Christensen i dag er vært for en frokost for dem, inden turen går til Ground Zero for at lægge kranse og mindes i fællesskab.

Forsvarsministeren udtaler:

"Den 11. september for 15 år siden står stærk i hukommelsen for os alle. Meningsløsheden åbnede for alvor vores øjne over for terrorismens grusomme væsen. Det er vigtigt at mindes ofrene, og det er svært at forestille sig en bedre måde end at gøre det sammen med de veteraner, der har kæmpet for vores værdier og vores frihed".