Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen havde i dag den irakiske forsvarsminister Erfan Al-Heiali på besøg i Forsvarsministeriet, som er i København i forbindelse med Defeat-ISIL forsvarsministermødet.

”Det var et godt møde med den irakiske forsvarsminister, hvor vi oven på vores drøftelser i går på Defeat-ISIL mødet fik mulighed for bilateralt at drøfte indsatsen mod ISIL. Vi har jo aktuelt danske soldater i Irak som blandt andet træner irakiske sikkerhedsstyrker, og mødet gav mig en fin mulighed for at udtrykke anerkendelse for den indsats, som den irakiske befolkning yder som led i kampen mod ISIL. Derudover er jeg glad for, at vi med koalitionens samlede indsats i landet oplever fremgang til gavn for den irakiske befolkning. Når det er sagt, drøftede vi naturligt også vigtigheden af at fastholde momentum og løbende tilpasse indsatsen, da der ligger en stor opgave forude med at stabilisere landet”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

På mødet drøftede de to ministre også spørgsmålet om den langsigtede stabiliseringsindsats og vigtigheden af størst mulig beskyttelse af civilbefolkningen i forbindelse med bekæmpelsen af ISIL. Derudover drøftede de vigtigheden af overholdelse af krigens love og at tage hånd om eventuel mistanke om overgreb.

Irak er en del koalitionen og står hovedsageligt for planlægning og gennemførelse af de landemilitære operationer i Irak som led i bekæmpelsen af ISIL.