Ministerens rundtur til virksomhederne inden for forsvarsindustrien er en del af den løbende relationsbygning mellem Forsvarsministeriet og forsvarsindustrien i Danmark.

”Fra regeringens side ønsker vi at fremme dansk erhvervsliv og sætte gang i eksporten, og det gælder selvfølgelig også for forsvarsindustrien. Dialog og relationsbygning med forsvarsindustrien er en af vejene til at nå dette mål. Jeg ser frem til at komme ud og besøge virksomhederne. Det vil give mig et indtryk af hverdagen og produktionen. Endvidere får jeg mulighed for at høre om de enkelte virksomheders samarbejde med Forsvaret, og hvilke muligheder der er for at udvide samarbejdet, så Forsvaret benytter de danske virksomheders kompetencer”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Forsvarsministerens deltagelse er en del af aktiviteterne under Forsvarsministeriets strategi til støtte for fremme af dansk erhverv – den såkaldte ”Open for Business”-strategi.

Hvert år arrangerer brancheorganisationen Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD) under Dansk Industri (DI) en rundtur for forsvarsministeren til nogle af medlemsvirksomhederne.

Fakta om virksomhederne:

Hydrema: Producerer mineryddere og vedligeholder hærens infanterikampkøretøjer.
Sky Watch: Udvikler droner til civil og militær anvendelse
Gomspace: Bygger små satellitter


Info om FMI Industridag:
Den 24. august deltager forsvarsministeren i den årlige Industridag ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i Ballerup, hvor ca. 130 virksomheder er tilmeldt og mere 350 deltagere fra industrien, industriens organisationer, uddannelsesinstitutioner m.v.