Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen havde i dag den newzealandske forsvarsminister på visit i Forsvarsministeriet. Den newzealandske minister er i København i forbindelse med Defeat-ISIL forsvarsministermødet, som afholdes tirsdag.

”Jeg havde et fint møde med den newzealandske forsvarsminister, hvor vi bl.a. fik mulighed for at drøfte indsatsen mod terrororganisationen ISIL. Ligesom Danmark bidrager New Zealand bl.a. til træningen af irakiske soldater, og vi fik mulighed for at drøfte erfaringer. Fra begge side er der et positivt syn på fremgangen i kampen mod ISIL, men vi var dog også enige om, at det er vigtigt at fastholde fokus for at bevare fremgangen og justere indsatsen efter vilkårene. ISIL er ikke slået, og der er et stort arbejde med stabilisering i de områder, som ISIL bliver trængt væk fra”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

New Zealand bidrager med omkring 120 personer til indsatsen mod ISIL i Irak og Syrien. Hovedparten af personellet indgår i det newzealandske træningsbidrag (ca. 110 soldater), der er placeret i Taji umiddelbart nordvest for Baghdad.

New Zealand bidrager desuden med ét fly til brug for overvågning og efterretningsindhentning, der opererer fra en luftbase i De Forende Arabiske Emirater, hvor også andre koalitionsfly indsat til støtte for Operations Inherent Resolve er stationerede.