Veteranindsatsen er et fokusområde i både Danmark og USA, og begge lande forsøger hele tiden at gøre indsatsen bedre bl.a. ved at lære af hinanden. For nyligt gæstede Claus Hjort Frederiksen USA, hvor han havde flere møder med amerikanske myndigheder og organisationer på veteranområdet, bl.a. ministeren for Veterans Affairs. Nu besøger ministeren for Veterans Affairs Danmark for at blive klogere på den danske indsats på veteranområdet.

”Det er vigtigt at tage ved lære af hinanden og erfaringsudveksle. Da jeg besøgte USA, fik jeg en masse gode briefinger og input, som kunne være interessante at bruge i en dansk kontekst. Det var dog ikke kun mig, der blev inspireret – det samme gjorde ministeren for Veterans Affairs, Dr. Shulkin. Derfor har han nu valgt at komme til Danmark og se og høre nærmere om, hvordan vores veteranindsats fungerer.

Under vores møde i dag har vi igen haft rigtig gode erfaringsudvekslinger. Jeg fik en masse input, og jeg er sikker på, at Dr. Shulkin rejser hjem fra Danmark endnu mere inspireret. Samtidig har mødet i dag understreget båndet mellem USA og Danmark og vores gode samarbejdsrelationer – også på veteranområdet”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Under sin tur til Danmark besøger ministeren for Veterans Affairs også et Veteranhjem, Rigshospitalet samt nedlægger en krans ved monumentet på Kastellet. Han vil også have møde med sundhedsministeren.