Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og kongresmedlem for demokraterne i USA, Steny Hoyer, mødtes i dag til en snak om forsvars- og sikkerhedspolitik.

”Vi havde en god drøftelse om de forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer, som vi står overfor. Ruslands ageren i de senere år har betydet, at det er nødvendigt med et meget større fokus på Østersøområdet. Som tætte NATO-allierede står vi sammen om udfordringerne. Jeg påpegede, at vi fra dansk side allerede leverer markante bidrag til Østersøområdet. Jeg understregede også, at vi skal bidrage til vores andel af byrdedelingen i NATO. Danmark ligger i top, når det gælder bidrag i form af vores gode styrker og relevante kapaciteter, men vi skal også betale vores andel af NATO’s forsvarsudgifter, hvor det er regeringens ambition at give forsvaret et substantielt løft”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Fra Steny Hoyer var der en stor anerkendelse af de danske bidrag i NATO-regi, men også det store bidrag Danmark yder i koalitionen i kampen mod terror-organisationen ISIL.

Steny Hoyer er af dansk herkomst og har en god indsigt i danske forhold og dansk politik. Han har som Demokraternes nummer 2 i Repræsentanternes Hus stort fokus på de sikkerhedspolitiske udfordringer.