Den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er den 9. maj vært for Defeat-ISIS møde for bidragsydere til indsatsen mod ISIL. Forsvarsministeren sidder for bordenden sammen med den amerikanske forsvarsminister James Mattis. Værtskabet deles med USA, da de er det ledende land i koalitionen.

”Kampen imod terrororganisationen ISIL er vigtig for Danmark, og jeg er derfor også meget tilfreds med, at vi nu har værtskabet for et Defeat-ISIS møde. Det viser, at Danmark med vores markante bidrag er et af kernelandene i koalitionen, og at der er respekt for vores bidrag til indsatsen. Jeg ser frem til at byde den amerikanske samt de øvrige forsvarsministre velkommen til mødet her i Danmark, hvor vi skal drøfte den fremadrettede indsats mod ISIL”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

I forbindelse med besøget holder den amerikanske forsvarsminister James Mattis bilaterale møder med henholdsvis statsminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Ved disse møder drøftes det overordnede samarbejde mellem USA og Danmark på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område, herunder i NATO-regi.

Der vil efter det bilaterale møde med forsvarsministeren blive afholdt en kort presseseance med deltagelse af den amerikanske forsvarsminister James Mattis og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Der er ikke adgang for pressen til selve Defeat ISIS-mødet.


Presseseancen finder sted tirsdag d. 9. maj ved Eigtveds Parkhus kl. 15.35. På grund af obligatorisk sikkerhedstjek skal alle medier møde kl. 14.30.

Der vil kun være adgang til presseseancen og Eigtveds Pakhus efter forudgående tilmelding og ved fremvisning af pressekort eller andet gyldigt billede-ID. Obligatorisk tilmelding kan ske til Forsvarsministeriet.